Au pair
Du skal være au pair hos en dansk familie
Sagsbehandlingen tager normalt
3 måneder
Gebyr for sagsbehandling
4.210 kr.
På denne fane kan du trin for trin indgive din ansøgning til Styrelsen for International Rekruttering og integration (SIRI).
Det er vigtigt, at du har sat dig grundigt ind i betingelserne for at få en opholdstilladelse, inden du begynder på trin 1. Det gør du på fanen ’Det skal du vide’ til venstre.
Det er en god idé at indsamle den nødvendige dokumentation inden du begynder at udfylde ansøgningsskemaet. Du kan bruge denne tjekliste.
Hvis du vedlægger dokumenter, som ikke er skrevet på engelsk, tysk, norsk, svensk eller dansk, skal du vedlægge en autoriseret oversættelse til dansk eller engelsk.
Du skal vedlægge
Afsæt gerne
40 minutter
pr. person til at udfylde ansøgningen
3 personer
Du og din værtsfamilie skal udfylde ansøgningsskemaet. Begge værtsfamiliens voksne skal underskrive
På dette trin har du og din værtsfamilie adgang til de relevante ansøgningsskemaer. Du kan vælge mellem skemaer i online eller print-selv versioner.
Sørg for at du har læst vejledningen på fanen 'Det skal du vide' og gennemgået alle de foregående trin på denne fane, før du går i gang.
Alle vores ansøgningsskemaer indeholder en grundig vejledning i, hvordan de udfyldes, og hvilken dokumentation der skal vedlægges.
Du kan læse mere om vores behandling af dine personoplysninger i forbindelse med ansøgningen her.
Filippinske statsborgere, som skal udrejse af filippinerne for at tage ophold som au pair i Danmark, skal have en udrejsetilladelse fra de filippinske myndigheder - en såkaldt ”Red Ribbon”. Du og din værtsfamilie skal være opmærksomme på, at de filippinske myndigheder ikke godtager ansøgninger udfyldt på dansk, når du ansøger om Red Ribbon. SIRI anbefaler derfor, at du og din værtsfamilie udfylder den engelske version af ansøgningsskemaet AU1.
Online ansøgning
Ansøger du online skal du vælge AU1 online.
Hvis værtsfamilien består af to voksne personer, skal begge underskrive ansøgningen med NemID.
Den vært der udfylder del 1 af ansøgningen, vil, når de har underskrevet, få oplyst et referencenummer og en adgangskode, som ægtefællen/samleveren skal bruge til at logge på ansøgningen og underskrive med NemID.
Når del 1 af ansøgningen er underskrevet, vil der blive oplyst et referencenummer og en adgangskode til del 2, som skal videregives til dig (au pair-personen).
Du skal herefter logge på del 2, udfylde din del af skemaet og indgive den samlede ansøgning. Husk at printe begge dele af ansøgningen ud og underskrive dem.
Ansøgningen er først modtaget hos SIRI, når du har udfyldt og afsluttet sidste del af ansøgningen.
Hvis du ønsker at bruge en fuldmagt kan du finde en godkendt fuldmagt her
Sørg for at have alle dokumenter klar i digital form, så du kan vedhæfte dem til ansøgningen undervejs.
Print-selv skemaer
I print-selv skemaet AU1 skal din værtsfamilie udfylde del 2 og 3 af skemaet. Når din værtsfamilie er færdig med sin del, skal du udfylde skemaets del 1 og underskrive au pair kontrakten. Du skal derefter indgive hele ansøgningsskemaet – læs hvordan på næste trin.
Du skal aflevere den nødvendige dokumentation sammen med ansøgningen.
Ansøgningsskemaet i Word-format kan man udfylde på skærmen, inden det printes. Ansøgningsskemaet i pdf-format skal printes og derefter udfyldes i hånden.
Download skemaet i dansk udgave
Hent print-selv skema AU1 i word format (dansk version)
Hent print-selv skema AU1 i pdf format (dansk version)
Download skemaet i engelsk udgave
Du har ansøgt online
Hvis du har ansøgt online, har du allerede indgivet ansøgningen. Læs videre under næste trin om, hvordan du afgiver biometri.
Hvis du har givet din værtsfamilie eller tredjepart fuldmagt til at indgive ansøgningen på dine vegne, kan du springe videre til næste trin om, hvordan du afgiver biometri.
Du ansøger fra udlandet
Du kan indgive ansøgningen til en dansk repræsentation eller et ansøgningscenter i det land, hvor du bor.
Se Udenrigsministeriets liste over danske repræsentationer og ansøgningscentre, hvor du kan indgive din ansøgning (åbner i et nyt vindue)
I nogle lande har Danmark ikke er en dansk repræsentation eller et ansøgningscenter. I disse tilfælde henviser listen til en af de norske repræsentationer, som Danmark har en repræsentationsaftale med, eller til nærmeste danske repræsentation eller ansøgningscenter i regionen.
Hvis du indgiver din ansøgning på en norsk repræsentation, skal du samtidig aflevere to ansigtsfotos. Læs videre under næste trin om, hvordan du senere afgiver biometri.
Vi anbefaler, at du altid besøger repræsentationens hjemmeside for at få mere information, inden du indgiver ansøgningen. Den enkelte repræsentation kan stille yderligere krav om fx betaling af et gebyr, aflevering af flere pasfotos eller ekstra kopier af ansøgningen.
Du ansøger i Danmark
Hvis du opholder dig lovligt i Danmark, kan du normalt indgive ansøgningen i Danmark. Det er fx tilfældet, hvis du:
- har et gyldigt visum,
- er fritaget for krav om visum eller
- allerede har en anden gyldig opholdstilladelse.
Du kan læse mere om kravet om lovligt ophold ved indgivelse i Danmark her.
Du kan indgive ansøgningen i en af SIRIs afdelinger.
Hvis du skal indgive i en af SIRIs afdelinger, skal du huske at bestille tid her.
Du kan også sende ansøgningen til SIRI.
6
Når du ansøger om en opholdstilladelse, skal du have optaget biometri. Det betyder, at du skal have taget et ansigtsfoto og afgive fingeraftryk. Dit ansigtsfoto og dine fingeraftryk vil blive lagret på en chip på det opholdskort, du vil få, hvis du får en tilladelse.
Hvis du ikke får optaget biometri, vil din ansøgning blive afvist. Det betyder, at din ansøgning ikke vil blive behandlet.
Du kan læse mere om biometri her.
Du skal have optaget biometri senest 14 dage efter, at du har indgivet din ansøgning om opholdstilladelse.
Hvis du ikke kan afgive biometri inden for fristen, fordi du ikke kan få en tid på en dansk repræsentation inden de 14 dage, kan du skrive til os, hvornår du har fået tid til biometri. Så undgår du, at din ansøgning bliver afvist.
Du er i udlandet
Du kan få optaget biometri ved en dansk repræsentation eller et ansøgningscenter i det land, hvor du bor.
I nogle lande har Danmark ikke er en dansk repræsentation eller et ansøgningscenter. I disse tilfælde henviser listen til en af de norske repræsentationer, som Danmark har en repræsentationsaftale med, eller til nærmeste danske repræsentation eller ansøgningscenter i regionen.
Hvis du har indgivet din ansøgning på en norsk repræsentation, har du samtidig afleveret et ansigtsfoto. Hvis du senere får en opholdstilladelse på baggrund af din ansøgning, skal du have optaget biometri inden for en bestemt frist efter indrejsen i Danmark.
Vi anbefaler, at du altid besøger repræsentationens hjemmeside for at få mere information, inden du indgiver ansøgningen. Den enkelte repræsentation kan stille yderligere krav om fx betaling af et gebyr, aflevering af flere pasfotos eller ekstra kopier af ansøgningen.
Du er i Danmark
Hvis du opholder dig lovligt i Danmark, kan du få optaget biometri i Danmark. Det er fx tilfældet, hvis du:
- har et gyldigt visum,
- er fritaget for krav om visum, eller
- allerede har en anden gyldig opholdstilladelse
Du kan læse mere om kravet om lovligt ophold ved indgivelse i Danmark her.
Du kan få optaget biometri i en af SIRIs afdelinger.
Hvis du skal have optaget biometri i en af SIRIs afdelinger, skal du huske at bestille tid her.
Hvis du er pendler og ikke bor i Danmark, og derfor kun ansøger om forlængelse af din arbejdstilladelse, skal du ikke have optaget biometri. Du kan læse mere om pendlere her
Du har indgivet din ansøgning korrekt, hvis du har:
-
Oprettet sagsbestillings-id
-
Betalt gebyr
-
Indgivet ansøgningen
-
Fået optaget biometri
Du kan se den normale sagsbehandlingstid til højre for denne fane. Når sagen er afgjort, vil du modtage et svar.
Hvis SIRI i løbet af sagsbehandlingen har brug for flere oplysninger, vil vi kontakte dig eller din arbejdsgiver.
Du kan finde oplysning om, hvordan du skal forholde dig, mens du venter på svar her.