Fuldmagt til en partsrepræsentant

Du kan give fuldmagt til, at en person bliver din partsrepræsentant. Det betyder, at personen vil overtage dine rettigheder i sagen, og at Udlændingestyrelsen vil sende alle breve og afgørelser til din partsrepræsentant. Din partsrepræsentant må bl.a. også indsende oplysninger til din sag og udtale sig på dine vegne.

En partsrepræsentant kan fx være en juridisk rådgiver. Hvis din partsrepræsentant er advokat i Danmark, og fremgår af advokatnoeglen.dk, er det ikke nødvendigt at give advokaten fuldmagt.

Du kan bruge vores standardblanket til fuldmagt, hvis du ønsker at få en partrepræsentant, som ikke er en advokat.

Hent blanket til fuldmagt

Når fuldmagten er udfyldt, kan du sende den til Udlændingestyrelsen via vores almindelige kontaktformular. Vælg det emne, som din sag hos styrelsen handler om.

Gå til Udlændingestyrelsens kontaktformular

Samtykke til at en person hjælper dig med din sag

Som et alternativ til en partsrepræsentant kan du give samtykke til, at en person hjælper dig med at kommunikere med Udlændingestyrelsen. Personen kan modtage oplysninger i din sag og anmode om udsættelse af frister i sagen, men overtager ikke dine rettigheder- og pligter i sagen.

Det kan fx være et familiemedlem eller en person fra en kommune eller fra en frivillig organisation.

Du kan bruge vores standardblanket til samtykke til bistand, hvis du ønsker, at en person skal hjælpe dig i din sag.

Hent samtykke til bistand

Når samtykket er udfyldt, kan du sende det til Udlændingestyrelsen via kontaktformularen til samtykke nedenfor på denne side.

Fuldmagt til journalist eller medie

Du kan give fuldmagt til, at en journalist eller et medie får aktindsigt i dine sager hos Udlændingestyrelsen i forbindelse med en pressesag. I så fald kan du bruge vores standardblanket til pressefuldmagt.

Læs mere om pressefuldmagten på us.dk

Generelt om fuldmagter

Du kan altid trække en fuldmagt eller et samtykke tilbage ved at kontakte Udlændingestyrelsen.

Du kan som udgangspunkt kun vælge én person ad gangen, som skal hjælpe dig med din sag. Du kan derfor ikke have flere partsrepræsentanter på én gang eller give samtykke til, at en person hjælper dig, hvis du i forvejen har en partsrepræsentant.