Publiceret 19-08-2024

Praksisændring vedr. lønangivelse i udenlandsk valuta

SIRI ændrer pr. 1. september 2024 praksis for lønangivelse i udenlandsk valuta på erhvervsområdet.

Praksisændring

Det er en betingelse for at blive meddelt opholds- og arbejdstilladelse med henblik på arbejde, at dine løn- og ansættelsesvilkår er sædvanlige efter danske forhold. Det vil sige, at du skal modtage den løn, som er sædvanlig for det pågældende arbejde i Danmark.

Betingelsen om, at din løn skal være sædvanlig, gælder både i førstegangssager og i forlængelsessager.

Vurderingen af, om lønnen er sædvanlig, foretages i danske kroner, hvilket betyder, at det er nødvendigt, at lønnen er angivet i danske kroner. 

SIRI vil fremadrettet derfor ikke acceptere lønangivelse i udenlandsk valuta.

Hvis lønnen er angivet i en udenlandsk valuta i ansættelseskontrakten, skal der fremadrettet være et tillæg til kontrakten, hvor lønnen er angivet i danske kroner. 

Praksisændringen gælder for alle ansøgninger om opholds- og arbejdstilladelser på erhvervsområdet modtaget fra og med den 1. september 2024.

For ansøgninger om forlængelse af opholds- og arbejdstilladelser, hvor den oprindelige tilladelse er meddelt før den 1. september 2024, accepteres det, at lønnen er angivet i udenlandsk valuta. Den udenlandske valuta omregnes til danske kroner, og der tages udgangspunkt i valutakursen, når der træffes afgørelse om forlængelsesansøgningen.

Vi benytter Nationalbanken som primær kilde til omregning af valutakurser.

Læs mere om sædvanlig løn og ansættelsesvilkår

Ansvarlig myndighed

Kontakt SIRI