Publiceret 03-11-2023

Forlængelse af opholdstilladelse efter Ukraine-særloven

Udlændinge- og integrationsministeren har besluttet, at opholdstilladelser meddelt efter lov om midlertidig opholdstilladelse til personer, der er fordrevet fra Ukraine, kan forlænges til den 17. marts 2025.

Hvis du har opholdstilladelse efter lov om midlertidig opholdstilladelse til personer, der er fordrevet fra Ukraine (herefter særloven), betyder det, at du kan få forlænget din opholdstilladelse i Danmark til den 17. marts 2025.

Du skal ikke selv foretage dig noget

Udlændingestyrelsen vil af egen drift se på, om din opholdstilladelse efter særloven kan forlænges. Hvis du fortsat opfylder betingelserne for din nuværende opholdstilladelse, vil vi automatisk forlænge din opholdstilladelse. Du skal altså ikke selv ansøge om forlængelse af din opholdstilladelse.

Når Udlændingestyrelsen har behandlet din sag, og du har fået forlænget din opholdstilladelse, vil du få tilsendt et nyt opholdskort med posten. Du skal altså ikke have optaget biometri (ansigtsfoto og fingeraftryk) til dit nye opholdskort.

Hvornår behandler vi din sag?

Udlændingestyrelsen vil behandle din sag, inden din nuværende opholdstilladelse efter særloven udløber. Vi forventer at have færdigbehandlet alle sager inden den 17. marts 2024.

Hvornår hører du fra os?

Du hører fra os, når vi har truffet afgørelse i din sag. Hvis vi har brug for flere oplysninger fra dig, for at vi kan forlænge din opholdstilladelse, vil vi kontakte dig.

Hvor kan jeg få flere oplysninger?

Du kan læse mere om forlængelse af opholdstilladelse efter særloven på siden her på nyidanmark.dk med information til personer fra Ukraine. Læs mere om forlængelse af opholdstilladelse efter særloven

Du kan også ringe til Udlændingestyrelsen på vores telefonnummer: +45 35 36 66 00.

Ansvarlig myndighed

Kontakt os