Publiceret 11-03-2021

Ansøg om familiesammenføring for børn på nettet

En ny digital ansøgningsløsning gør det muligt at søge online om familiesammenføring for børn, der ikke søger samtidig med en forælder.

Den nye ansøgningsløsning fra Udlændingestyrelsen kan benyttes fra i dag den 11. marts 2021. Løsningen hedder FA2 online og tilgås via de relevante ansøgningssider her på nyidanmark.dk under Du vil ansøge om familiesammenføring 

FA2 online tilpasser sig automatisk brugerens aktuelle situation undervejs i ansøgningsforløbet. På den måde gør FA2 online ansøgningsprocessen nemmere for brugeren, og samtidig bidrager FA2 online til at sikre, at brugeren får indsendt alle relevante og nødvendige oplysninger. 

Sådan bruges FA2 online

FA2 online består af to dele: Del 1, som skal udfyldes af forælderen/værgen i Danmark samt del 2, der skal udfyldes af barnet eller på vegne af barnet, som søger om familiesammenføring i Danmark. Hvis et eller flere børn samtidig søger om familiesammenføring, skal der udfyldes en separat del 2 for hvert barn. Vær opmærksom på, at det er et krav, at man logger ind og signerer del 1 med NemID. Det er ikke et krav i del 2. 

FA2 online indeholder en detaljeret vejledning til, hvordan man udfylder og indgiver den digitale ansøgning.

Alternativ til papirskemaer

FA2 online er et alternativ til de to papirbaserede skemaer FA7 og FA12, som fortsat også er tilgængelige på de relevante ansøgningssider. Børn, der søger om familiesammenføring samtidig med, at en forælder søger, vil ikke kunne bruge FA2 online. De skal i stedet bruge FA1 online.

Ansvarlig myndighed

Kontakt os