Publiceret 31-05-2024

Ny udlændingebekendtgørelse træder i kraft den 1. juni 2024

De nye regler betyder, at udenlandske modeller kan blive fritaget fra kravet om arbejdstilladelse i kortere perioder, og at varigheden for medfølgende families opholdstilladelse på erhvervsområdet ændres

Den 1. juni 2024 træder en ny udlændingebekendtgørelse i kraft, som indeholder en ny fritagelsesregel for modeller og en ændring af varigheden for medfølgende families opholdstilladelse på erhvervsområdet.

Ny fritagelsesregel

Den nye fritagelsesregel betyder, at man som udlænding (tredjelandsstatsborger), der skal arbejde som professionel model i Danmark, kan arbejde i kortere perioder uden en arbejdstilladelse. Det er et krav, at udlændingen skal arbejde i forbindelse med virksomheders afholdelse af væsentlige og internationale modeshows eller modemesser. 

Ifølge de nye regler er det muligt at arbejde i Danmark i op til 3 adskilte arbejdsperioder af op til i alt 3 dages varighed inden for en periode på 180 dage. 

Det er desuden et krav, at man kan indrejse og opholde sig lovligt i Danmark, enten fordi man er statsborger i et visumfrit land, eller fordi man har fået udstedt et visum med henblik på at bruge den nye fritagelsesregel.

Varigheden af opholdstilladelse for medfølgende familie

Ændringen af varigheden for medfølgende families opholdstilladelse betyder, at det på alle erhvervsområdets ordninger bliver muligt for medfølgende familie at få opholdstilladelse til den samme periode som det familiemedlem, der er i Danmark for at arbejde (hovedpersonen).

Dette får særligt betydning for medfølgende familie til udlændinge med opholds- og arbejdstilladelse efter den supplerende beløbsordning og det supplerende beløbsspor under fast track-ordningen, hvor det er muligt for en udlænding at få opholdstilladelse op til 5 år. Hidtil har det kun været muligt for medfølgende familie at få en opholdstilladelse på op til 4 år. 

Ansvarlig myndighed

Kontakt SIRI