Publiceret 24-09-2021 - Senest opdateret: 08-10-2021

Ny aftale giver hurtigere opholds- og arbejdstilladelse til udlændinge, som skal arbejde hos forhåndsgodkendte virksomheder i Grønland (Fast Track-aftalen)

Udlændinge- og Integrationsministeriet har sammen med Grønlands Selvstyre, Naalakkersuisut, den 9. september 2021 indgået aftale om en ny og hurtigere adgang til opholds- og arbejdstilladelse i Grønland. Aftalen træder i kraft den 24. september 2021.

Aftalen indebærer, at udlændinge kan få opholds- og arbejdstilladelse til en forhåndsgodkendt virksomhed, hvis deres løn- og ansættelsesvilkår er sædvanlige, og hvis betingelserne i øvrigt er opfyldt, uden at deres sager sendes i høring hos Grønlands Selvstyre.

Grønlands Selvstyre kan forhåndsgodkende virksomheder, hvor løn- og ansættelsesvilkår er sædvanlige efter grønlandske forhold, og når særlige beskæftigelsesmæssige hensyn foreligger. Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) behandler ansøgningerne fra udlændinge, som søger om opholds- og arbejdstilladelse i Grønland til en virksomhed, der er forhåndsgodkendt af Grønlands Selvstyre.

Ansøgninger om opholds- og arbejdstilladelse efter fast track-aftalen kan indgives fra Grønland, hvis ansøgeren har lovligt ophold, og der er en sagsbehandlingstid på op til 1 måned fra ansøgningstidspunktet.

En Fast Track Grønland ansøgningsside er nu tilgængelig på nyidanmark.dk. Siden indeholder vejledning om betingelser for ansøgning efter aftalen og en trin-for-trin-guide til indgivelse af ansøgning.

Du finder ansøgningssiden her

Hvis du har praktiske spørgsmål til ansøgninger om opholds- og arbejdstilladelse efter Fast Track-aftalen, kan du kontakte SIRI på telefon +72 14 20 03 eller ved at bruge kontaktformularen.

Gå til SIRIs kontaktformular

Hvis du har spørgsmål om forhåndsgodkendelse af en virksomhed efter Fast Track-aftalen for Grønland, kan du kontakte Grønlands Selvstyre, departementet for sociale anliggender og arbejdsmarked.

Ansvarlig myndighed

Kontakt SIRI