Attention

Besøg nyidanmark.dk/corona hvis du har brug for information om, hvordan coronavirus påvirker SIRI og Udlændingestyrelsens brugere

Publiceret 05-05-2020

Yderligere udsættelse af frist for optagelse af biometri

På grund af COVID-19 situationen er det mange steder og i en række situationer ikke muligt at få optaget biometri (fingeraftryk og ansigtsfoto), når du indgiver en ansøgning om opholdstilladelse. Fristen for optagelse af biometri forlænges derfor til den 1. juli 2020. Vi kan dog tage din sag under behandling, når den er modtaget, også selv om du ikke har fået optaget biometri.

I øjeblikket er Udlændingestyrelsens Borgerservice lukket på grund af risiko for smitte med COVID-19. Det samme gælder borgercentre hos politiet og mange danske repræsentationer og ansøgningscentre ude omkring i verden. SIRIs borgercentre er desuden kun delvist genåbnet.

Læs mere om den delvise genåbning af SIRIs borgercentre

Under normale omstændigheder er det et krav, at du får optaget biometri senest 14 dage efter, at du har indgivet din ansøgning – ellers vil din sag som udgangspunkt blive afvist.

På grund af den ekstraordinære situation er fristen for optagelse af biometri forlænget til den 1. juli 2020.

Det betyder, at du skal have optaget din biometri senest den 1. juli 2020, når du indgiver eller har indgivet en ansøgning om opholdstilladelse, forlængelse af opholdstilladelse eller permanent opholdstilladelse. Din sag kan blive taget under behandling, men vil dog ikke kunne afgøres, før du har fået optaget biometri.

Det er dit eget ansvar at holde øje med situationen, der hvor du opholder dig, og med muligheden for igen at få optaget biometri. Du kan holde dig orienteret om situationen på nyidanmark.dk/corona og på Udenrigsministeriets hjemmeside (nyt vindue).